És una tècnica invasiva, que utilitza agulles d’acupuntura pel dolor del síndrome del dolor miofascial, produït per punts gatell dels músculs del nostre cos, provocant contractures, inflamacions. Aquestes agulles penetren dins la pell i el múscul, desactivant aquests punt gatell que provoquen certs dolors.
És important destacar que no s’injecta cap substància dins del cos.

Tracta gran varietat de patologies, incloent lesions agudes, musculesquelètiques, lesions cròniques, mals de cap, mals de coll, mals d’esquena, tendinitis, espasmes musculars, distensions musculars, fibromialgia, colzes de tenista i golfista, lesions per us excessiu entre moltes altres.

La punció seca va acompanyada d’altres tècniques com exercicis excèntrics, massatge a la zona, esprais de fred, estiraments, digito-pressió, …

Aquests punts gatell son zones més dèbils i sensibles a la palpació, que en general es formen a la musculatura provocant contractures i disminució d’aport sanguini al múscul. Aquesta disminució del flux sanguini, no permet la correcte nutrició ni la correcta neteja dels productes de desfet de les cèl·lules musculars, provocant que el dolor es pugui irradiar a altres parts del cos.

Aquests punts gatell apareixen per diverses causes:

  • Corrent d’aire fred que afecta directament al múscul.
  • Moviments repetitius.
  • Escurçar un múscul durant un període de temps més llarg del normal.
  • Cops.
  • Injeccions.