El massatge és definit com un conjunt de moviments sistemàtics manuals o mecànics practicats sobre els teixits tous del cos, regularment amb finalitats terapèutiques, ajudant en la reactivació sanguínia i limfàtica, la relaxació muscular, l’alleujament del dolor, la recuperació de l’equilibri metabòlic i altres beneficis tant físics i com metabòlics.

Per la seva part la Reial Acadèmia Espanyola ho defineix com una “operació consistent a pressionar, fregar o colpejar rítmicament i amb intensitat adequada determinades regions del cos, principalment la massa muscular, amb finalitats terapèutics, esportius, estètics, etc.”.

Els principals efectes fisiològics del massatge estan centrats en l’increment de temperatura de la pell i el múscul, la qual cosa millora el rendiment d’aquest últim per l’augment del flux sanguini.

Presenten un model teòric del mecanisme fisiològic i neurològic (a més del biomecànic i psicològic) i com poden ser afectats pel massatge, i per tant disminuir el dolor muscular.

FISIOTERAPIA CLAVERA - Centre terapèutic i rehabilitació esportiva a Granollers