Que és l’Osteopatia?

L’osteopatia és una ciència terapèutica basada en un coneixement precís de l’anatomia i fisiologia del cos humà. A través de diversos estudis, l’osteopatia identifica les disfuncions o alteracions òssies i musculars que provoquen un desequilibri de la salut.

La definició etimològica de osteopatía prové del grec osteon (os) pathos (malaltia). Actualment es defineix com una medicina natural considerada al seu torn com una ciència, art i/o tècnica.

L’osteopatia basa els seus estudis en el concepte d’unitat i interrelació entre tots els sistemes del cos, segons el qual tots els sistemes treballen conjuntament i estan relacionats, i per tant els trastorns en un sistema poden afectar el funcionament dels altres.

El tractament, que es denomina manipulació osteopàtica, consisteix en un conjunt de tècniques i pràctiques orientades a alleujar el dolor, restaurar funcions i promoure la salut i el benestar. És per tant una medicina holística, és a dir, que considera el cos com una unitat que funciona de forma global i no com un conjunt d’òrgans.

L’osteòpata empra un ampli ventall de tècniques per retornar l’harmonia i equilibri al cos i així guarir i prevenir patologies. Segons els seus principis, a través de la manipulació del sistema múscul-esquelètic, es poden guarir les afeccions dels òrgans vitals així com determinades malalties. Aquesta manipulació ajuda a revitalitzar el reg sanguini i aconsegueix retornar el grau de mobilitat normal promovent la curació del pacient.

D’aquesta forma, l’osteopatia actua com una medicina no solament curativa, sinó també preventiva, ja que permet corregir lesions estructurals del cos perquè en un futur no es reprodueixin o es transformin en un altre tipus de dolències.

Tipus d’Osteopatia
Depenent la part del cos en la qual es troba, hi ha diferents disciplines cadascuna orientada a l’atenció de l’estructura afectada:
Osteopatía estructural: Dedicada al restabliment de l’aparell múscul-esquelètic i de la postura, centrant-se en la columna vertebral i traumatismes.
Osteopatía cranial: Se centra en els problemes cranials i la seva influència en el sistema nerviós central
Osteopatía visceral: Enfocada cap a la curació d’òrgans i vísceres, millorant la funció d’aquests mitjançant manipulació per aconseguir un millor reg sanguini.

TELÈFONS DE CONTACTE

938 796 617
682 731 036
938 611 095

Formulari de contacte

    CENTRO TERAPÈUTIC GRANOLLERS, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat

    He llegit i accepto les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.