9477042329_00c68e49cd_kEns trobem en plena època estival, la calor ja fa setmanes que es nota i hem començat a perdre pel camí peces de roba. Les altes temperatures canvien codis de vestimenta perquè sinó fos així, i vestíssim jerseis de llana a ple juliol, la calor encara seria més asfixiant. Els codis alimentaris també varien per la pujada dels termòmetres, aquest post vol servir per aconsellar quins aliments són més recomanables aquests mesos i quins són millor que eviteu. També volem aconsellar-vos alguns trucs saludables a l’hora de cuinar i fer-vos conèixer algunes de les coses que li passen al nostre cos en aquesta estació de l’any.

Què menjar?

16781893720_27cee00713_m

Sucs de fruita

Sucs de fruita: El potassi i el magnesi d’aquests sucs afavoriran que se’ns calmi la set i que s’equilibrin els nivells d’hidratació, mantenint les reserves d’aquests minerals. Les fruites amb altes quantitats de potassi poden ser la pinya, la síndria, el plàtan o la papaia.

Ous: El rovell de l’ou conté molts glutamats cosa que afavoreix la resistència dels ulls al sol. Les persones de més de 50 anys, fumadores o amb els ulls clars, a l’estiu estan exposades a que els afectin més les radiacions solars. Amb l’ou (com menys fregit millor) i els seus glutamats, podran superar els efectes del sol.

5106105517_601393dc25_m

Mango

Mango: Menjar aquesta fruita més enllà de la hidratació que ens pot aportar, també és útil perquè la nostra pell toleri millor el sol de l’estiu. Menjar mango dues hores abans d’anar a la platja, perexemple, fa que la melanina de la pell s’escampi millor per tot el cos. De manera que no tindrem un excés de color i evitarem l’aparició de taques cutànies. Els beneficis que aporta el mango són deguts a l’alta quantitat de vitamina A que té.

Què no menjar?

Refrescos: pot semblar que ens hidraten perquè la frescor que ens aporten quan els prenem és meravellosa, però l’efecte és només momentani. L’alta quantitat de sucres fa que els vasos sanguinis s’omplin d’aquesta substància i treguin l’aigua que necessiten per fer córrer la sang dels altres òrgans. Això significa que a l’hora d’haver begut aquests productes, la sensació de set és més extremada.

5033870473_055eb8abf2_m

Gelats

Gelats: Tot i que estan boníssims i de tant en tant es posen bé, els gelats els hi passa el mateix que als refrescos: només atenuen la set al moment, no hidraten el cos les hores posteriors. A més, els gelats també tenen moltes grasses saturades. Dues boles de gelat són 350 calories, gairebé una quarta part de les que el cos necessita al dia.

 

Coses que potser no sabies

  • Els treballs a l’estiu es converteixen en molt més extenuants, caminar 500 metres pot suposar la pèrdua de minerals com el potassi i el magnesi.
  • Orinem menys a l’estiu perquè suem més.
  • Per cada 1.000 calories consumides s’hauria de consumir un litre d’aigua. S’aconsella beure’n 2 litres al dia, ja que la quantitat de calories que es recomanen al dia són 2.000.
  • Als 2 litres diaris que es recomanen, no s’hi poden incloure ni cafès, ni làctics, ni sopes, perquè es consideren aliments pel seu alt contingut proteic. En canvi, si que podem arribar als dos litres, a més de l’aigua, amb infusions, sucs naturals i refrescos, tots ells estan considerats líquids.
  • Les amanides de fruita millors si són d’un sol tipus de fruita, o com a molt dos, així la digestió serà més fàcil i n’absorbirem millor les seves propietats.