magneto 1

Ja fa anys que la magnetoteràpia s’utilitza com a tractament complementari als de la medicina tradicional per pal·liar patologies molt variades. De totes maneres, encara sou molts els que coneixeu poc aquesta disciplina basada  en l’aplicació de camps magnètics en lesions i malalties. Per resoldre els vostres dubtes hem llistat unes quantes preguntes que amb gust us respondrem perquè no tingueu cap por en provar aquesta tècnica tan útil.

Com s’aplica?

A  través de teràpies personalitzades fetes per especialistes (com les que oferim nosaltres) o amb l’ús domèstic d’aparells magnètics que es poden adquirir fàcilment. Com a professionals de la fisioteràpia, nosaltres recomanem altament anar a la clínica sigui pública o privada.

Les sessions solen durar entre 30 i 40 minuts, en els quals al pacient se li col·loca un aparell que li envolta la zona afectada i se li apliquen freqüències magnètiques que varien d’intensitat i de potència en funció del  problema que es tingui.

En quins casos ens podem sotmetre al tractament?

La magnetoteràpia és molt útil pel tractament d’articulacions i en el cas de lesions musculars, encara que el magnetisme també actua en sistemes com l’ossi o el circulatori. A continuació us posem uns quants problemes de salut que es poden tractar amb aquesta teràpia:

  • Lesions musculars, de lligament, en tendons o esquinços. Encara que en aquests casos s’ha de complementar amb teràpia manual.
  • Depressió, estrès o ansietat.
  • Inflamacions internes (hematomes).

Què ens fan les freqüències magnètiques?

Els imans que ens col·loquen sobre el cos fan que el flux sanguini s’equilibri, les cel·lules de la sang transiten més ordenadament i amb més separació entre elles. L’espai lliure dins els capil·lars permet a les cèl·lules sanguínies agafar més oxigen i, per tant, més energia. Podríem dir que posar una part del nostre cos dins d’un camp magnètic és bio-regenerant i antiinflamatori.

Quins beneficis té?

Endinsar-se en una o unes quantes sessions de magnetoteràpia té diversos beneficis, aquí en comentem uns quants:

  1. Relaxació muscular: els imants són un relaxant pràcticament natural i per treure contractures funcionen de meravella.
  2. Vasodilatació: Com hem comentat aquesta teràpia ajuda a dilatar els vasos sanguinis, al mateix temps que regenera teixits, és antiinflamatori i millora la circulació de la sang.
  3. Estimulació del calci dels ossos i del col·lagen: El calci es fixa millor als ossos, detall molt positiu pels tractaments d’osteoporosi, fractures òssies, artrosi o artritis.
  4. Efecte analgèsic: Segurament un dels més importants, ja que un cop ens sotmetem a la sessió els dolors previs desapareixen. En el cas de lesions, la inflamació que afecta el múscul o l’articulació es calma durant i, fins i tot, després del tractament.
  5. Mentalment relaxant: Durant la teràpia s’alliberen endorfines, cosa que permet millorar els transtorns mentals derivats de l’estrès, l’ansietat, l’insomni o el mal de cap.

 

Quina regularitat s’ha de seguir perquè funcioni?

Això dependrà de la patologia que s’hagi de curar. Al principi només es notarà una millora durant l’estona en què es fa el tractament, però quan es portin tres o quatre sessions l’evolució es farà més evident.

És el mateix que l’imanterapia?

No, aquesta és un tipus de magnetoteràpia. Tots tenim presents els braçalets, collarets, genolleres o espatlleres que transmeten freqüències magnètiques, doncs aquests complements, tot i servir, irradien a molta menys intensitat. Això fa que el seu efecte sigui més lleu, ja que normalment es porten a sobre molt més temps que el que dura una sessió.